Lääketieteenkandidaattiseura on Helsingin Yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden ainejärjestö, jonka tarkoituksena on toimia jäsenistönsä edustajana sekä etujen ajajana opinnollisissa, ammatillisissa ja sosiaalisissa asioissa. Tavoitteena on edistää lääketieteen opiskelijoiden valveutuneisuutta lääketieteellisissä, terveydenhuoltopoliittisissa ja muissa yhteiskunnallisissa asioissa sekä luoda ja vahvistaa kollegiaalisuutta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Seura tekee aloitteita ja kannanottoja opinnollisissa, ammatillisissa ja yhteiskunnallisissa asioissa, harjoittaa käytännöllistä jäsenpalvelutoimintaa, järjestää jäsenilleen esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä juhlia, edistää jäsenistön piirissä tapahtuvaa kerho- ja kulttuuritoimintaa, harjoittaa julkaisutoimintaa ja pitää yhteyttä muihin opiskelijajärjestöihin ja ammattialan yhdistyksiin.

Faktaa:

  • LKS on perustettu 1933
  • Jäseniä on noin 800

Opintojen edetessä Seura kehoittaa jäseniään liittymään:

Lataa PowerPoint-esitys lääketieteen opiskelusta ja LKS:n toiminnasta tästä. Esitystä saa käyttää muokkaamattomana ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kuten lääketieteen opiskelun esittelyyn lukiolaisille.