Mikä on HYY?

Kuvahaun tulos haulle hyy logo

HYY eli Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunta on koko yliopiston opiskelijoiden yhteinen organisaatio, jonka tehtävänä on toimia opiskelijan äänenä yhteiskunnallisella tasolla. HYY järjestää opiskelijoilleen lukuisia palveluja, valvoo opiskelijoiden etua sekä yliopistolla, että kaupungilla ja tukee sen piirissä olevia lukuisia ja monipuolisia järjestöjä rahallisesti.

  • Valvoo opiskelijan etua kaupungilla ja yliopistolla
  • Tukee rahallisesti monipuolisia taustajärjestöjään
  • Järjestää opiskelijoille tapahtumia
  • Omistaa tiloja, joita tarjoaa opiskelijoille käytettäväksi tapahtumiin ja kerhotoimintaan.

HELP

Mikä HELP?

Hammaslääkis, Eläinlääkis, Lääkis, Pykälä ja YFK

HELP on vaalirengas sekä puoluepoliittisesti sitoutumaton edustajistoryhmä HYY:n edustajistossa, joka ajaa juuri näiden järjestöjen opiskelijoiden etua HYY:ssä. Näiden järjestöjen yhdistävä tekijä on professioalat. HELPin periaatteena on keskittyä opiskelijaa koskettaviin asioihin ja saada opiskelijan ääni kuulumaan vahvemmin ylioppilaskunnassa. Tästä syystä HELP keskittyy erityisen paljon toiminnassaan ja yliopistopolitiikassa opiskelijan hyvinvointiin ja opiskeluedellytyksien parantamiseen. Näin ollen yleinen konsensus HELPissä on, että HYY on ensisijaisesti edunvalvonta- ja palvelujärjestö, ja että juuri näihin asioihin HYY:ssä tulisi panostaa.

Mukaan HELPin toimintaan pääsee helposti: voi tulla nykäisemään toimijaa hihasta jos on kysyttävää, voi lähettää sähköpostia tai voi tulla käymään HELPin tapahtumassa tai kaikille avoimissa ryhmäkokouksissa, joita järjestetään tasaisin väliajoin ennen jokaista HYYn edustajiston kokousta!

HYYn edustajistovaalit järjestetään seuraavan kerran taas syksyllä 2018. Mikäli sinua kiinnostaisi lähteä mukaan vaikuttamaan ylioppilaskunnassa HELP:n kautta ja tutustua myös muiden alojen opiskelijoihin kysy rohkeasti lisää tietoa HELP:n toimijoilta!

Lisätietoa HELPistä:

http://helphyy.fi

www.facebook.com/helphyy