Tervetuloa taitopajaan!

Taitopaja toimii simulaatioyksikön tiloissa BM:n pohjakerroksessa kandioman vieressä. Sisään pääsee aina Biomedicumin aukioloaikoina BM:n ja tunnelin yhdyskäytävän kautta – ovi on välittömästi Biomedicumilta poistuttaessa vasemmalla. Lisäksi Sectra-huoneen ovi (kandioman viereinen ovi) on auki aina ohjaajan ollessa paikalla.

Taitopajassa voit harjoitella lääkärin ammatin kannalta tärkeitä kliinisiä taitoja – turvallisesti. Käytettävissä on esimerkiksi useita erilaisia fantomeja mm. kanyloinnin ja lumbaalipunktion harjoitteluun sekä elvytystä varten, lisäksi löytyy uä-laite, ompeluvälinesettejä, silmä- ja korvalamppuja ja paljon muuta! Muistathan käyttää taitopajan tarvikkeita huolellisesti äläkä vie niitä mukanasi muualle, jotta opiskelijat jatkossakin pääsevät harjoittelemaan. Jos et tiedä miten jokin väline toimii, älä pelkää ottaa yhteyttä vertaisohjaajiin tai opetushoitajaan!

Taitopajassa on töissä vanhempien vuosikurssien opiskelijoita vertaisohjaajina. Vertaisohjaaja on paikalla muutamana iltapäivänä viikossa (ajankohdat löytyvät moodlesta ja googlekalenterista). Vertaisohjaaja auttaa mielellään taitopajan rastien suorittamisessa ja muutamat harjoitukset (esimerkiksi opiskelukaverin kanylointi) ovat tehtävissä vain ohjaajan paikallaollessa. Lisäksi taitopajassa järjestetään opetusta ja eri erikoisalojen teemailtapäiviä. Osallistumalla teemailtapäiviin ja opiskelemalla itsenäisesti voit suorittaa Lääkärin kädentaitoja simulaatiomenetelmillä- kurssin ja tienata valinnaisia opintopisteitä (tarkemmat ohjeet moodlessa).

Muista kirjautua taitopajan moodle-sivuille – löytyy hakusanalla: ”taitopaja”, kirjautuminen ilman salasanaa. Moodlesta löydät tietoa taitopajasta, taitopajan rasteista, ohjeita, videoita ja pikatestejä kliinisten taitojesi ja tietojesi arvioimiseksi. Annathan myös palautetta taitopajasta poistuessasi e-lomakkeella.

Löydät taitopajan myös facebookista sekä instagramista nimellä taitopaja.

Tervetuloa harjoittelemaan!

TAITOPAJAN IHMISET:

Opetuskoordinaattori Maarit Raukola p. 040 866 7077, maarit.raukola@helsinki.fi
Kliininen opettaja Hanna Lampela p. 050 428 6224, hanna.lampela@helsinki.fi
Yliteknikko Matti Hongisto, p. 050 552 7172, matti.hongisto@helsinki.fi
Vertaisohjaajat Sami Qadri, Ellie Oijala, Tomi Latonen, Valtteri Muroke, Krista Leivo, Joni Malaska, Elina Tuovinen, Lotta Mäkelä, Matleena Knuuti, Rikhard Ihamuotila ja Hanni Häkkinen

Yhteystiedot:

Taitopaja/simulaatiot
Lääketieteellinen tiedekunta
PL 63 (Haartmaninkatu 8)
00014 Helsingin yliopisto

Biomedicum p-krs, huone CP 30a