Ristiside on Helsingin lääkiksen kristillinen yhteisö, jonka yhteydessä päästään jakamaan elämää ja arkea sekä tekemään mukavia juttuja hyvällä porukalla. Ristisiteen kokoontumisissa tärkeää on lämmin, levollinen ja rento tunnelma: hetki kiireisen arjen keskellä, jolloin käydään läpi kuulumisia ja jaksamista, keskustellaan opinnoista, lääkäriydestä ja elämästä, saadaan vertaistukea, pohditaan käytännön kristinuskoa nykypäivänä ja kaikkea siltä väliltä. Pidämme vaihtelevasti erilaisia teemailtoja ja illanviettoja, joihin kaikki ovat tervetulleita vakaumuksesta riippumatta. 

Meille on tärkeää, että jokainen tulee kokouksissamme kohdatuksi ja saa keskusteluistamme eväitä arkeen sekä ihmisenä ja lääkärinä palvelemiseen. Usko Kristukseen on elämäntapa ja arvomaailman pohja, joka heijastuu kaikessa Ristisiteen toiminnassa ja näkemyksessämme lääkäriydestä ja ammattietiikasta olematta ristiriidassa tieteellisen ajattelun kanssa. Ristiside vaalii ja pyrkii tuottamaan toiminnallaan Hengen hedelmää: ”Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.” (Gal 5:22) 

Toimintamme ulottuu ruohonjuuritasolta DMC-keskusteluista kansalliseen yhteistoimintaan Suomen Kristillisen Lääkäriseuran kanssa. Meidät löytää epäsäännöllisen säännöllisesti ihmisten kotoa illanvietoista, peli-illoista, raamiksista, lääkiksen yhteisistä tapahtumista ja SKLS:n kansallisista tapahtumista. Tahdomme olla osaltamme jakamassa hyvää kandiseuralaisille, mikä tapahtuu konkreettisesti etenkin muffinsien ja pääsiäismunajahdin muodossa. 

Tervetuloa vierailemaan, keskustelemaan, pohdiskelemaan, mietiskelemään, pitämään hauskaa ja jakamaan elämää kaikki kiinnostuneet! 

Puheenjohtaja Lotta Sumuvuori lotta.sumuvuori@helsinki.fi

Varapuheenjohtaja on Sini Toivonen sini.toivonen@helsinki.fi