Kerhot alumneille

Useat LKS:n kerhot toivottavat myös alumnit tervetulleeksi toimintaansa! Halusit sitten pelata pesäpalloa, maistella viinejä tai vaikkapa laulaa kuorossa, on Kandiseuran kerhotoiminta alumneille nyt avoinna. Osallistumalla kerhojen tapahtumiin pääset helposti tapaamaan muita alumneja sekä tutustumaan nykyisiin opiskelijoihin. Omien opiskeluaikojen muistelemisen lisäksi sinulla on tapahtumien aikana oiva mahdollisuus antaa neuvoja ja elämänviisauksia tuleville lääkäreille ja vastavuoroisesti kuulla nuorten näkökulmia ja tuoreimpia lääkisopintojen uudistuksia. Liity siis rohkeasti kaikkien sinua kiinnostavien kerhojen Facebook-ryhmiin tai muihin tiedotuskanaviin, jotta pysyt ajan tasalla ja pääset matalalla kynnyksellä mukaan kerhojen toimintaan! Ohessa kerhojen esittelyt ja yhteystiedot alumneille. Monet kerhot järjestävät myös erityisesti alumneille kohdennettuja tapahtumia, joista tiedotetaan erikseen myös tulevissa alumniuutiskirjeissä.

Lista kerhoista

Klikkaamalla otsikkoa, pääset siirtymään suoraan kyseisen kerhon kohdalle

Contractura – Kiipeilykerho

Curvatura – Laskettelu-, surffi- ja purjehduskerho

Digestivé – Kokkikerho

Epicondylitis – Mailapelikerho

FC Femur – Naisten jalkapallokerho

FC Hallux – Jalkapallokerho

Gametogenesis – Lautapelikerho

Helsingin Lääkiksen Speksi – Speksi

Inflexus – Sateenkaarevien kerho

Lanugo – Salibandykerho

Putamen – Golf- ja frisbeegolfkerho

Ristiside – Kristittyjen kerho

Sensus – Viinikerho

Uvula Aurea – Kuoro

Valkotakit – Orkesteri

Vulnus – Pesäpallokerho

 

Contractura – Kiipeilykerho

Heippa Alumnit!

Kiinnostaako hauska ja fyysinen ajanviete, jossa yhdistyy omien rajojen etsiminen ja hengailu vanhojen sekä uusien kavereiden kanssa? Kiipeily on mitä parhain laji tähän! Contractura on LKS:n virallinen kiipeilykerho, joka järjestää (kun korona sallii) yhteisiä kiipeilytapaamisia ja kiipeilyyn liittyviä tapahtumia kuten kursseja ja reissuja. Kiivetä voi ilman köyttä tai köyden kanssa ja lajina se käsittää perinteisen sisäseinäkiipeilyn ja kalliokiipeilyn lisäksi jääkiipeilyn. Suosituin Contracturan kiipeilymuoto on sisäboulder, jossa kiivetään matalia seiniä ilman köyttä vaahtomuovipatjojen päällä. Boulder on paras mahdollinen tapa tutustua kiipeilyyn, koska sen aloittamiskynnys on hyvin matala ja siinä pääsee peruskunnosta riippumatta hyvin alkuun!

Kiipeilytapaamiset ovat mahtava tapa vaihtaa kuulumisia alumnien kesken, ja sitä kautta alumneilla on myös mahdollisuus tutustua nykyisiin opiskelijoihin. Tule siis rohkeasti hengaamaan ja haastamaan itseäsi uudella tavalla, ihastut varmasti! Jos kiinnostuit, liity Facebookissa ryhmään Contractura ja seuraa Instagramissa @contracturaofficial.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/106894079388081

Instagram: https://www.instagram.com/contracturaofficial/

Contracturan puheenjohtaja Lauri Waltimo, lauri.waltimo@helsinki.fi

 

Curvatura – Laskettelu-, surffi- ja purjehduskerho

Älä missaa elämäsi parasta päätöstä vaan liity Curvaturan alumniksi! Curvatura on noin vuonna 1969 perustettu Helsingin lääketieteen opiskelijoiden laskettelukerho, joka on viime vuosina laajentanut toimintaansa myös lumen nestemäiseen olomuotoon surffauksen ja purjehduksen myötä, reipashenkistä before-, during- ja afterskita unohtamatta. Curvis on ollut ällistyttävän pitkään osa lääkisläisten kasvamista lääkäreiksi ja loppuvuodesta 2019 juhlittiinkin jo Curvaturan 50. vuosijuhlia yhdessä alumnien kanssa!

Toiminta on kasvanut vuosien saatossa suuriin mittoihin ja Curvatura tavoittaakin tapahtumiensa kautta yli 600 lääkäriopiskelijaa vuosittain. Järjestämme niin ulkomaan kuin kotimaan reissuja sekä lukuisia pienempiä tempauksia kuten wakeboard kesäpäiviä, sisäsurffeja ja suksienhuoltobrunsseja. Teemme myös tiivistä yhteistyötä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa ja yhdessä muodostammekin Akateemiset hiihtoseurat (AHS).

Tänä kesänä nautimme vesiurheilusta yhteistyössä Laguunin kanssa. Koodilla CURVATURA21 kaikki kauden 2021 Curvaturan jäsenyyden maksaneet saavat Laguunin nettikaupasta -20% alennuksen wakeboardauksesta (tuntivaraus), wakevälineistä, sup-lautojen ja kajakkien vuokrauksesta sekä vesipuistolipusta! Koodi on voimassa kauden 2021 loppuun ja jäsenien tulee olla valmiita todentamaan paikan päällä olevansa Curvaturan jäseniä. Jäsenyyden todistamiseksi riittää sähköpostiin jäsenmaksun maksamisesta saapuva tilausvahvistus. Jäsenyyden voi käydä ostamassa Curvaturan nettisivuilta kohdasta ”jäsenyys” valitsemalla alumnijäsenyyden!

Curvaturan kantavia arvoja ovat vapaus, veljeys ja nuoruus. Neljäntenä tulee rakkaus. Näitä arvoja pyrimme vaalimaan toiminnassamme. Olitpa sitten aloittelija tai maailmanluokan alppihiihtäjä, Curviksen matkaan ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta. Tärkeintä Curvaturan tapahtumissa onkin aina hyvä ja rento meininki sekä taattu Curvismeno, joka täytyy itse tulla kokemaan!

Jos kiinnostuit, liity Facebookissa ryhmään Curvatura, seuraa Instagramissa @curvatura1969 tai liity Curvaturan alumnien sähköpostilistalle, jotta pysyt kartalla tulevista alumneille suunnatuista tapahtumistamme!

Alumnien sähköpostilista: https://bit.ly/curvatura-alumnitiedotus

Facebook: https://www.facebook.com/groups/287015124745957

Instagram: https://www.instagram.com/curvatura1969/

Curvatura Major 2019 Cervinia Aftermovie: https://youtu.be/k0mP-2rHbAU

Curvaturan puheenjohtaja Krista Heliö, krista.helio@helsinki.fi

 

Digestivé – Kokkikerho

Digestivéllä on tarjota kokkailukuumeeseen lääkettä! Digestivé on LKS:n oma ruuanlaittoklubi, jonka tapahtumiin ovat lämpimästi tervetulleita niin mestarikokit kuin täydet jauhotumpelotkin. Kokkailutapahtumiimme tullessa ei tarvitse vielä osata mitään, tärkeintä on innostus uuden kokeiluun ja rakkaus ruokaan (myös syöminen on tärkeä osa kerhomme toimintaa). Alumnit ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Jos kiinnostuit, liity Facebookissa ryhmään Digestivé. Keittiössä tavataan!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1411746865762126

Digestivén puheenjohtaja Mikael Niukkanen, mikael.niukkanen@helsinki.fi

 

Epicondylitis – Mailapelikerho

Järjestämme kuukausittain kaikille lääkiksen opiskelijoille suunnattuja matalan kynnyksen liikuntatapahtumia eri mailapeleistä. Lajivalikoimaamme kuuluvat mm. sulkapallo, tennis, squash ja pingis. Epicondylitiksessä pääset tutustumaan myös vähemmän tunnettuihin mailapeleihin, kuten padeliin ja racketballiin. Tapahtumiimme kuuluu vapaamuotoisia pelailuja, alkeistunteja, valmennuskertoja sekä turnauksia. Syksyisin olemme järjestäneet jo perinteeksi muodostuneen suuremman sulkapalloturnauksen Meilahden liikuntakeskuksessa. Uusin aluevaltauksemme on racketlon, mailapelien neliottelu, jossa pääsee kokeilemaan sekä tennistä, squashia, sulkapalloa että pingistä samassa tapahtumassa!

Toimintamme ydinajatuksena on, ettei aiempaa osaamista mailapeleistä tai edes omia välineitä tarvita. Tapahtumiin ovat tervetulleita aivan kaiken tasoiset pelaajat ja peliseuraa löytyy vasta-alkajasta kokeneempaan pelaajaan. Välineitä saa tarvittaessa lainattua kerholta tai vuokrattua tapahtumapaikoilta. Parhaiten uusista tapahtumistamme kuulet liittymällä Facebook-ryhmään Epicondylitis.

Nähdään mailapelien merkeissä!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/123544021011326/

Epicondylitiksen puheenjohtaja Anni Poikola, anni.poikola@helsinki.fi

 

FC Femur – Naisten jalkapallokerho

Väsyttää? Koulu- ja työasiat ahdistavat, illat tuntuvat yksinäisiltä? Tai elämäsi on jo erinomaista, mutta haluaisit tehdä siitä vielä erinomaisempaa? Älä ole ystävä huolissasi, meillä on lääke vaivoihisi; tule mukaan joukkoon riemukkaaseen, liity FC Femurin remmiin! 

FC Femur on rehellinen, reipas, rempseä ja rakastava lääkiksen naisjalkapalloseura. Joukkueessamme pelaa ja harjoittelee reilu joukko nuoria litmasia, mutta lisää pelaajia kaivataan. Mukaan porukkaan pääsevät kaikki innokkaat jalkapallotaustoihin tai -taitoihin katsomatta! Harjoittelu on ollut koronan myötä tauolla, mutta pian olisi tarkoitus käynnistää viikoittaiset treenit Talin kentillä. Kesällä osallistumme Helsingin piirin harrastejalkapallosarjaan, jossa pelejä on keskimäärin kerran viikossa. Talvella treenaamme futsalia ja osallistumme harrastefutsalsarjaan. Lisäksi vuosittain osallistumme mahdollisuuksien mukaan muutamiin miniturnauksiin. Halutessasi voit myös käydä pelkissä treeneissä! Välillä innostumme järjestämään myös muuta vapaa-ajan aktiviteettia. Toimintamme on mentaliteetiltaan hyvin vapaamuotoista ja rentoa, halutessasi pääset kehittämään sitä ja ideoimaan uusia juttuja. FC Femurissa pääset tapaamaan opiskelijoita eri vuosikursseilta (ja myös jo työelämään siirtyneitä lääkisläisiä), jakamaan iloja ja suruja ja siinä sivussa kohottamaan kuntoa lähes huomaamatta. 

Jos kiinnostuit toiminnastamme, ota yhteyttä FC Femurin puheenjohtajaan Wilhelmiina Metsola, wilhelmiina.metsola@helsinki.fi

FC Femur – rakkaudesta jalkapalloon

 

FC Hallux – jalkapallokerho

Terveiset alumneille myös meidän puolesta!

Meillä on ilo ja kunnia mainostaa teille FC Halluxia, Lääketieteenkandidaattiseuran virallista jalkapallokerhoa. Joukkueessamme pelaa LKS:n, Thoraxin ja HLKS:n jäseniä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Hallux pelaa vuosittain sekä keväällä että syksyllä Unisportin järjestämissä 7v7- futissarjoissa; talvisin pelailu jatkuu yliopistollisen futsalsarjan merkeissä. Sarjapelien ohella järjestämme muun muassa 11v11-pelejä ja jopa kokonaisia turnauksia muiden opintolinjojen kanssa. Myös Halluxin sisäisiä hallivuoroja on silloin tällöin varailtu.

Halluxissa on tällä hetkellä ihan mukavasti jäseniä, mutta muutamalle futistaustaa omaavalle alumnille löytyisi varmasti paikka jengissämme. Peleihin ilmoittautuminen ja muu kommunikaatio tapahtuu FC Halluxin Facebook-ryhmässä, sinne kannattaa käydä liittymässä!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/143577025828948

Kesäisin futisterveisin,

FC Halluxin puheenjohtaja Petra Tarkiainen petra.tarkiainen@helsinki.fi ja joukkuevastaavat Pauli Vaara ja Akseli Huotari

 

Gametogenesis – Lautapelikerho

Tervetuloa lääkiksen lautapelikerhoon! Tämä on takuulla ainoa kerho, jossa voit yhdessä illassa voittaa pandemian ja Ranskan ympäriajon, nousta diktaattoriksi sekä rakentaa intergalaktisen sivilisaation. Kerhossamme pelataan lautapelejä laidasta laitaan eikä mitään aikaisempaa kokemusta tarvita. Ripaus epätervettä kilpailuhenkeä ja innokas asenne riittää. Gametogenesis on jo pitkään vetänyt toimintaansa monia alumneja, joten peli-illoissa voit törmätä tuttuihin mutta tietysti myös uusiin naamoihin. Kerhossa on pelailtu jonkin verran myös pandemian aikana etänä. Liity rohkeasti WhatsApp- sekä Facebook-ryhmäämme, niin saat tietää seuraavista peleistä!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/422669047904321 

Gametogenesiksen puheenjohtaja Nora Malinen, nora.malinen@helsinki.fi

 

Helsingin Lääkiksen Speksi – Speksi

Hei alumni, tule katsomaan speksiä yhdessä alumnikavereidesi kanssa! 

Kevään 2022 näytösten aikanaan lähestyessä Helsingin Lääkiksen Speksi tarjoaa alumneille mahdollisuuden ostaa lippuja ennakkoon tiettyyn näytökseen pientä lisämaksua vastaan. Näin saat sekä varmistettua itsellesi parhaan paikan hyvissä ajoin että pääset nauttimaan speksistä yhdessä muiden alumnien kanssa. Suunnittelemme muitakin yhteistyötapoja alumnien ja opiskelijoiden välillä ja otamme mielellämme uusia ideoita vastaan! Pysy siis kuulolla ja seuraa meitä Facebookissa Lääkiksen speksi, Instagramissa @laakiksenspeksi sekä nettisivuillamme.

Tervetuloa mukaan!

Facebook: https://www.facebook.com/laakiksenspeksi

Instagram: https://www.instagram.com/laakiksenspeksi

Nettisivut: https://laakiksenspeksi.fi

Speksin puheenjohtaja ja vastaava tuottaja Topias Keskitalo, tuottajat@laakiksenspeksi.fi

 

Inflexus – Sateenkaarevien kerho

Hei alumni!

Inflexus¹ on Helsingin lääkiksen sateenkaarevien opiskelijoiden kerho. Kerhon jäsenet ovat sateenkaarevia (eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia) sekä heidän liittolaisiaan kaikista Meilahden tutkinto-ohjelmista. Myös te alumnit saatte olla mukana kerhon toiminnassa.

Haluamme parantaa sateenkaarevien opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteenkuuluvuutta lääkiksessä. Järjestämme matalan kynnyksen tapahtumia jäsenillemme: illanviettoja, leffailtoja ja sitsejä. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme tapahtumia myös muiden sateenkaarevien opiskelijayhteisöjen kanssa.

Kerhon toinen tavoite on edistää yhdenvertaisuutta tiedekunnassa sekä lisätä tulevien sote-alan ammattilaisten tietoisuutta sateenkaariaiheista. Järjestämme esimerkiksi seminaareja sekä pyrimme vaikuttamaan tiedekunnan käytäntöihin ja tuomaan sateenkaariaiheita näkyville opintoihin.

Alumnit pääsevät mukaan liittymällä kerhomme Facebook-ryhmään Inflexus, josta löytyy tietoa kerhomme toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Erityisesti alumneille hyödyllisiä tapahtumia ovat järjestämämme koulutukset ja seminaarit sateenkaariaiheista. Otamme myös mielellämme puhujiksi koulutuksiimme alumneja, joilla on työnsä tai muun kiinnostuksensa kautta tietoa sateenkaariteemoista.

Tervetuloa mukaan!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/770333897175093

  1. Inflexus on latinaa ja tarkoittaa taipunutta tai kaarevaa.

Inflexuksen puheenjohtaja Milo Grigore, milo.grigore@helsinki.fi

 

Lanugo – Salibandykerho

Kiinnostaako sinua raha, maine, kunnia ja vastakkaisen sukupuolen ihailevat katseet työpaikan ruokalassa? Ai ei? No siinä tapauksessa olet juuri oikea henkilö liittymään lääketieteellisen tiedekunnan salibandykerhon – Lanugon – toimintaan! Mainetta tai ihailua ei ole tiedossa, mutta liikunnan iloa ja hyvää seuraa sitäkin enemmän.

Alumniedustus näkyy jo vahvasti Lanugon pelivuoroilla sunnuntaisin ja uudet kasvot ovat aina tervetulleita. Tällä hetkellä toiminta on koronan johdosta tauolla, mutta tilanteen salliessa pelit jatkuvat taas tiukalla väännöllä! Lisää tietoa saat liittymällä Facebook-ryhmäämme Lanugo, jossa tapahtuu kerhon tiedotus!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/130472433917

Lanugon puheenjohtaja Eemeli Kotila, eemeli.kotila@helsinki.fi

 

Putamen – Golf- ja frisbeegolfkerho

Lääketieteellinen golf- ja frisbeegolfseura Putamen on syksyllä 2020 perustettu kerho, jonka tarkoitus on tuoda golf- ja fribaharrastajia yhteen, innostaa uusia tekijöitä lajien pariin sekä ennen kaikkea järjestää hauskaa matalan kynnyksen toimintaa lajien ympärille. Mielekästä ja haastavaa aktiviteettia löytyy niin kokeneemmillekin pelaajille kuin aivan vasta-alkajille. Kerhon tapahtumarepertuaariin ovat kuuluneet aikaisemmin mm. Green Card -kurssit, mestaruuskisat ja muut pelailut sekä tulevaisuudessa mahdollisesti myös erilaiset rennommat ajanvietteet. Tapahtumissa on mahdollisuus päästä tutustumaan eri ikäisiin kollegoihin ja vaihtamaan viisauksia niin lajien hienouksista kuin elämästä ja lääkärin ammatista yleensäkin. Toivotamme alumnit lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaamme, sillä tuoreena kerhona tarvitsemme paljon uusia aktiivisia jäseniä. Hyviä mahdollisuuksia liittyä Putamen-yhteisöön ovat esimerkiksi alkukesän Green Card- kurssit ja kesällä järjestettävät matalan kynnyksen kilpailut. 

Lisätietoa saat Facebook-ryhmästä Putamen – Helsingin lääketieteellinen golf- ja frisbeegolfseura ja Instagramista @putamen20 sekä liittymällä WhatsAppissa Peliseuraa-chattiryhmään.

Hyvää alkanutta pelikautta ja nähdään viheriöillä!

WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/CUyKtckgzmUH16pBsruKfo

Facebook: https://www.facebook.com/groups/putamen20

Instagram: https://www.instagram.com/putamen20/

Putamenin puheenjohtaja Axel Ackermann, axel.ackermann@helsinki.fi

 

Ristiside – Kristittyjen kerho

Olemme ystävien perhe, jota yhdistää usko Jeesukseen ja (hammas)lääkärinä kasvaminen. Juuri sinä, lääkis-alumni, olet tervetullut mukaan porukkaamme uskonnollisesta vakaumuksesta tai mistään muustakaan riippumatta!  

Järjestämme paljon erilaista toimintaa kuten viikoittaisia lenkkisaunoja, retkiä luonnossa, puhujailtoja, hartauksia, laskettelureissuja, joulu- ja kevätjuhlia sekä rentoa yhdessäoloa. Kerhomme on jäsentensä näköinen, ja toimintaa saa tulla mukaan toteuttamaan matalalla kynnyksellä. Vuoden kohokohta on talvella järjestettävä Karkun leiri, johon kokoontuu yhtä aikaa lääkisopiskelijoita ja nuoria lääkäreitä ympäri Suomen. Tapahtumissamme voi käydä vaikka kerran vuodessa tai joka viikko. 

Ristiside on oiva paikka tutustua tuleviin kollegoihin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan, sillä “…jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa avataan (Matt 7:8).”  

Löydät meidät Facebookista Ristiside ja Instagramista @ristiside.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/593822260660887

Instagram: https://www.instagram.com/ristiside/

Tervetuloa!  

Puheenjohtaja Lotta Typpö, lotta.typpo@helsinki.fi

Varapuheenjohtaja Sini Toivonen, sini.toivonen@helsinki.fi

 

Sensus – Viinikerho

LKS:n Viinikerho eli Sensus tarjoaa matalan kynnyksen viineihin tutustumista. Kaikentasoiset viinien maistelijat tai viineistä muuten vaan tykkäävät ihmiset ovat tervetulleita kerhomme toimintaan! Kannatamme Sensuksessa vastuullista alkoholin käyttöä.

Sensus järjestää 5-6 kertaa vuodessa erilaisia viini-iltamia. Kullakin illalla on oma teemansa, jonka mukaan keskitytään esimerkiksi viinin maistelun teknisiin puoliin tai kokonaisvaltaisemmin johonkin rypäleeseen. Suosittuja iltoja viime aikoina ovat olleet esimerkiksi Ranska-, Vappucocktail-, Chardonnay- ja Pinot Noir -ilta. 

Pandemia aikaan olemme keskittyneet viinivalistukseen sosiaalisessa mediassa ja järjestäneet puolikkaita ja pienempiä pulloja hyväksi käyttäen etäviini-iltoja, joihin on ollut helppo osallistua korona ystävällisesti ja pienelläkin budjetilla. 

Vaikka pandemia aika onkin laittanut jarrut pohjaan moneen suunnitelmaan, me Sensuksessa olemme innokkaita järjestämään tapahtumia rakkaalla kerhotilallamme heti kun tilanne helpottaa. 

Toivotamme mielellämme viineistä kiinnostuneet alumnit ideoimaan mahdollisista yhteistyömahdollisuuksista. Tähän liittyen yhteyksissä voi olla puheenjohtajaan sähköpostilla! Liity myös Facebook-ryhmäämme Sensus – LKS:n Viinikerho ja seuraa Instagramissa @viinikerhosensus

Facebook: https://www.facebook.com/groups/44382775350

Instagram: https://www.instagram.com/viinikerhosensus/

Sensuksen puheenjohtaja Juho Pitkonen, juho.pitkonen@helsinki.fi

 

Uvula Aurea – Kuoro

Uvula Aurea on lääketieteellisen tiedekunnan oma sekakuoro. Harjoittelemme ja esitämme kevyttä musiikkia tyylilajista toiseen. Harjoitukset ovat viikoittain tiistaisin Medioma I:n saunalla (Paraistentie 15) klo 17-19 (tarkista treeniajankohta allekirjoittaneelta tai Facebookista). Kuoronjohtajana toimii Sibelius-Akatemian kasvatti Ilona Saarikoski. Uvulassa lauletaan yleensä neliäänisesti. Kuorossa on mukana opiskelijoita eri vuosikursseilta sekä eri aloilta, ja myös alumnit ovat tervetulleita mukaan! 

Uvula pyrkii korkeaan ja viihdyttävään tasoon hampaita kiristelemättä. Kuoroon voi liittyä ilman laulukokeita. Uvula Aurea esiintyy muutamia kertoja vuoden aikana, yleensä kuorolla on oman joulu- ja kevätkonsertin lisäksi myös muita pienempiä esiintymisiä mm. vuosijuhlissa. Aikaisempina vuosina Uvula Aurea on myös esimerkiksi tehnyt yhteistyötä muiden kuorojen kanssa, osallistunut Kuorojen Kierrokseen sekä esiintynyt Lääkäriliiton tilaisuuksissa. 

Mukaan treeneihin voi tulla milloin tahansa. Järjestämme myös lukukausien alussa avajaistreenejä, joihin on helppo tulla tutustumaan. Aktiivisilta jäseniltä kerätään pieni maksu puolivuosittain, ja kuorolaisille järjestetään virkistystapahtumia, kuten karaokeiltoja. Uvula Aurean Facebook-ryhmään voi myös liittyä tai ottaa yhteyttä sähköpostilla, mikäli kuorossa laulaminen kiinnostaa. Kaikki uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/338068669622013

Uvula Aurean puheenjohtaja Elina Tonteri, elina.z.tonteri@helsinki.fi

 

Valkotakit – Orkesteri

Hei, alumni!

Tervetuloa kuuntelemaan lääkisorkesteri Valkotakkien sinfoniakonserttia pandemiatilanteen hellitettyä Temppeliaukion kirkkoon. Seuraava sinfoniakonserttimme järjestetään todennäköisesti joulukuussa ja esityslistallamme on ainakin Dvorakin sellokonsertto sekä Dvorakin 8. sinfonia. 

Valkotakit on vuonna 1969 perustettu Lääketieteenkandidaattiseuran kamariorkesteri. Jäsenistömme koostuu pääasiassa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoista, jo valmistuneista lääkäreistä ja hammaslääkäreistä, mutta joukossamme viihtyvät hyvin myös muiden alojen edustajat. Valkotakeissa soittaa esimerkiksi oikeustieteilijöitä, ympäristötieteilijöitä, diplomi-insinöörejä sekä ammattimuusikoita. Järjestämme vuosittain 2-3 suurempaa konserttia, joiden lisäksi soitamme vuosijuhlilla, tiedekunnan publiikissa sekä yksityistilaisuuksissa. Ohjelmistomme on laaja ja koostumus kirjava. Sovitukset tilanteen ja soittajiston mukaan räätälöi kapellimestarimme tai kvartettimme. Tällä takaamme sen, että ohjelmisto on aina mielekästä niin kuulijalle kuin soittajallekin. Tule siis kuuntelemaan seuraavaa konserttiamme tai tilaa meidät soittamaan vaikka omiin juhliisi!

Haluaisitko itse mukaan soittamaan? Valkotakit ottaa mielellään joukkoonsa uusia jäseniä. Suurin osa soittajistamme koostuu lääketieteilijöistä ja hammaslääketieteilijöistä, mutta kaikki muutkin taiteilijat ovat tervetulleita musisoimaan ja juhlimaan kanssamme instrumenttiin katsomatta. Urkumusiikkia tosin emme soita, vaikka lähes kaikkeen muuhun ohjelmistomme venyykin. Valkotakit ei pidä koesoittoja mukaan haluaville, vaan kaikki ovat tervetulleita harjoituksiin kokeilemaan soittamista kanssamme. Emme myöskään edellytä soittajiltamme minkäänlaista lääketieteellistä tai musiikillista koulutusta. Mikäli olet kiinnostunut liittymään orkesteriimme, ota yhteyttä puheenjohtajaamme ja kysy lisää! Jatkamme viikoittaisia harjoituksiamme todennäköisesti syksyllä, kunhan vallitseva pandemiatilanne sen sallii. Harjoittelemme tiistaisin klo 18-20 Meilahdessa Haartman-instituutissa osoitteessa Haartmaninkatu 3. Seuraa meitä myös Facebookissa Valkotakit ja Instagramissa @valkotakit, jotta pysyt ajan tasalla toiminnastamme!

Facebook: https://www.facebook.com/valkotakit/

Instagram: https://www.instagram.com/valkotakit/

Mukavia yhteisiä musisointihetkiä odotellen ja mukavaa kevättä toivottaen:

 

Vilma Peltomäki

Valkotakkien puheenjohtaja

vilma.peltomaki@helsinki.fi

 

Mai Kärppä

Valkotakkien tiedottaja

mai.karppa@gmail.com

 

Vulnus – Pesäpallokerho

Vulnus on LKS:n pesäpallokerho. Vulnuksen toiminnan yksi keskeisimmistä ajatuksista on, että kaikentasoiset ovat tervetulleita pelaamaan eikä minkäänlaisia pesäpallovälineitä tarvitse omistaa. Vähintäänkin 60% kerhon jäsenistä on pelannut pesäpalloa viimeksi yläasteella. Kerhon toiminnan ydin on läpi kesän Meilahden pesäpallokentällä järjestettävät treenit, sekä osallistuminen pääkaupunkiseudun höntsäpesikseen eli Kuntopesikseen.

Kuntopesistä pelataan sekä kevät- että syyskaudella, sekä seka- että miestensarjassa. Myös Helsinkiin alkukesästä saapuvia superpesisotteluita käydään usein porukalla katsomassa. Syyskauden kruunaa Vulnuksen oma Itä-Länsi-ottelu.

Vulnus toivottaa kaikentasoiset pesäpallosta kiinnostuneet ihmiset mukaan toimintaansa! Alumneja on muutama ollutkin jo mukana Vulnuksessa, ja lisää toivotaan! Parhaiten ajankohtaista tietoa kerhon toiminnasta löydät Vulnuksen Facebook-ryhmästä. 

Facebook: https://www.facebook.com/groups/611299179011945

Yhteyttä voi myös ottaa suoraan Vulnuksen puheenjohtajaan Ville Kivistö, ville.kivisto@helsinki.fi