Kysymyksiä Abiportaalista

Mikä Abiportaali on?

Abiportaali on Helsingin yliopiston lääketieteen opiskelijoiden lukiolaisille luoma tietosivu lääketieteelliseen hakemisesta, lääketieteen opiskelusta, lääkärin ammatista ja tiedekunnan vapaa-ajan toiminnasta.

Miksi Abiportaali on luotu?

Lukiolaiset ovat tulevaisuus myös lääketieteen alalla. Monet hakevat tänäkin keväänä lääketieteelliseen ja osasta nykyisistä abeista tulee opiskelutovereitamme, kollegojamme ja jopa meitä hoitavia lääkäreitä. Niinpä haluamme tarjota jatko-opintoja pohtiville lukiolaisille ajankohtaista ja realistista tietoa lääketieteestä päätöksensä tueksi.

Miksi suosittelisin opiskelijoilleni juuri LKS:n Abiportaalia?

Abiportaalissa on laadukasta tietoa kiinnostavassa ja kattavassa paketissa. Vastaavia sivustoja ei ole. Monet lääketieteelliseen hakevat turvautuvatkin epäluotettaviin nettifoorumeihin. Valtion ja viranomaisten ylläpitämät sivut sisältävät hyvää tietoa mutta eivät houkuttele lukiolaisia. Valmennuskurssijärjestäjien sivut ovat puolestaan houkuttelevia mutta niiden motiivina on kurssien markkinointi eikä abien päätösten tukeminen.

Anna palautetta

Haluamme kehittää Abiportaalista parhaan mahdollisen tietolähteen. Otammekin palautteen, kysymykset ja kehitysideat mielellämme vastaan. Lähetä palautteesi sähköpostitse LKS:n tiedottajalle osoitteeseen tiedottaja (ät) lks.fi.

Pyrimme kehittämään Usein kysyttyä -osiota vastaamaan mahdollisimman monen opiskelijan kysymyksiä joten yleisluontoiset kysymykset ovat tervetulleita. Huomaathan kuitenkin, ettemme valitettavasti voi vastata hakija- tai tapauskohtaisiin kysymyksiin sähköpostitse.

Tiedostopankki

Abiportaalia ja sen materiaaleja saa hyödyntää ilmaiseksi opetus- ja opinnonohjaustarkoituksissa. Lähteenä tulee mainita Lääketieteenkandidaattiseura (LKS). Materiaalien ja verkkosivujen käyttö kaupallisessa toiminnassa on kielletty.

LKS:n Henrin lukiolaisille laatima diaesitys lääketieteen opiskelusta ja Seuran toiminnasta:

Laaakiksen-ja-LKSn-esittely-lukiolaisille-1

 

Abiportaalin tekstisisältö PDF-muodossa:

Abiportaalin teksti