Abiportaali

Lääketieteenkandidaattiseura (LKS) on Helsingin yliopiston suomenkielisten lääketieteen opiskelijoiden eli medisiinarien ainejärjestö. Seura on opiskelijoiden perustama ja pyörittämä. Sen tehtävänä on ajaa opiskelijoiden etuja yliopistossa sekä järjestää vapaa-ajan ohjelmaa medisiinareille. LKS:n abiportaalista löydät tietoa lääkärin ammatista, lääketieteen opiskelusta, vapaa-ajasta lääketieteellisessä sekä tietenkin lääketieteelliseen hakemisesta. Artikkelit löytyvät omilta sivuiltaan joita pääset lukemaan sivupalkista oikealta tai alla olevista painikkeista.

Lääkäriksi haluavan täytyy käydä toisen asteen koulutus ja hakea yliopistoon lukemaan lääketiedettä. Halukkaita on paljon ja parhaat valitaan pääsykokeella, joka perustuu lukiossa opetettavaan biologiaan, fysiikkaan ja kemiaan. Ammatin haastavuuden takia koulutus kestää kuusi vuotta eli vuoden pidempään kuin maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnot. Opinnot ovat kuitenkin kiinnostavat ja käytännönläheiset. Aktiivisessa opiskelijapiirissä vietetään paljon vapaa-aikaa yhdessä. Opiskeluaika ei siis ole pakollinen paha vaan mukava elämänvaihe jota lääkärit muistelevat lämmöllä.

Klikkaa painikkeita tutustuaksesi lääketieteeseen

Lääkärin ammatti
Lääketieteen opiskelu
Lääkikseen hakeminen
Vapaa-aika lääkiksessä

Pikatietoa lääketieteestä

Missä lääketiedettä voi opiskella?

Missä lääketiedettä voi opiskella?

Lääketiedettä voi opiskella Suomessa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Kuinka kauan opiskelu kestää?

Kuinka kauan opiskelu kestää?

Lääketieteen lisensiaatin peruskoulutus kestää 6 vuotta. Tämän jälkeen voi erikoistua esimerkiksi kardiologiaan, kirurgiaan tai yleislääketieteeseen.

Mikä lääkärin työssä on kiinnostavinta?

Mikä lääkärin työssä on kiinnostavinta?

Lääkäri on akateeminen ja ihmisläheinen ammatti, jossa palkitsevaa on potilaiden auttaminen.

Miten lääkikseen päästään?

Miten lääkikseen päästään?

Lääketieteelliseen pääsy vaatii huolellista valmistautumista ja motivaatiota. Hakijat valitaan valintakokeen ja ylioppilasarvosanojen perusteella.